محمد ابراهيميان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اين مطلب افزود : كتاب داراي چنان اهميتي است كه خداوند از طريق كتاب با مخلوقاتش صحبت كرده است. اولين نويسنده در جهان و كائنات خدا است و حتما حكمت و نكته اي در ميان بوده كه كلام خدا با كتاب منتقل مي شود. رسالت آخرين پيامبر خدا نيز با " اقرا " يعني آموختن و خواندن آغاز مي شود. اينكه خدا براي سعادت و آگاهي انسان كتاب را برگزيده ، به معناي اين است كه مخاطب مستقيما با عالم بالا سروكار دارد.
وي ادامه داد : تاثيرات كتب آسماني تا هزاران سال در جوامع وجود داشته است و بزرگ ترين عرفا و علماي جهان نيز از همين كتاب ها نشئه شده و الهام گرفته اند. بهشت و دوزخ و برزخي كه دانته پديد مي آورد و ايلياد و اوديسه و ... همه با اين گرايشات خلق شده اند.
اين نويسنده تصريح كرد : شعرا، فلاسفه و عرفاي ما اعم از ناصرخسرو و حافظ و ابن سينا و مولانا و ... هم در چارچوب قرآن صحبت كرده اند و آبشخور تمام آثار ارزشمند ادبي ايران از يكجا سرچشمه مي گيرد.
ابراهيميان اضافه كرد : كتاب نزد خدا داراي چنين اعتباري است و حال بايد ببينيم كتاب نزد حاكميت و جامعه امروز ما داراي چه اعتباري است؟
نويسنده رمان " كرشمه ليلي " شمارگان كتاب را امري تبليغاتي برشمرد و گفت : مخاطب زبان فارسي مخاطب محدودي است. ما انگليسي يا اسپانيولي زبان نيستيم كه اثرمان با شمارگان بالا منتشر شود و اساسا هيچ نويسنده اي در ايران نيست كه از طريق نوشتن امرار معاش كند. نه ديروز و نه امروز نمي شد و نمي شود با حق التاليف كتاب زندگي كرد و به همين ترتيب نويسنده ما به ژورناليسم پناه مي برد و اتفاق و حادثه اي مهم نيز در حيطه ادبيات رخ نمي دهد.
وي تاكيد كرد : كتاب از نان هم واجب تر است و دولت بايد مثل تئاتر و سينما براي آن يارانه درنظر بگيرد. نويسنده چطور مي تواند با حق التاليف 10 تا 15 درصدي قيمت پشت جلد كتاب زندگي خود را تامين كند؟ مگر چه تعداد كتاب مي نويسد و آثار خود را در چه شمارگان منتشر مي كند؟ بايد در اين بزنگاه حساس تاريخي وضعيت فرهنگ، كتاب و مولفان را بهبود ببخشيم.
اين نويسنده در ادامه افزود : متاسفانه امروز با عزت و شوكت با نويسندگان برخورد نمي شود و آنان هميشه به لحاظ مالي شرمنده خانواده خود هستند . كمتر نويسنده اي را مي توان شاداب و سرحال يافت؛ چرا كه از يكسو نمي خواهد تن به كارهاي نازل و پاورقي نويسي بدهد و از سوي ديگر هم در مشكلات معيشتي گرفتار مي آيد.
ابراهيميان خاطرنشان كرد : استالين مي گفت سينما را به من بدهيد هرچه را مي خواهيد بستانيد. ما اگر نگران تامين آرد براي جسم مردم هستيم بايد به فكر خوراك روح و روان آنها هم باشيم. فرهنگ هم نيازمند آرد است و نويسندگان و شاعران و آثار ايشان است كه مواد آن را تشكيل مي دهند. بايد بدانيم كه تقويت ناشر و نويسنده تقويت دولت است و صف آرايي ها و سوءتفاهمات بايد رفع شود تا فرهنگ و تمدن مان نجات يابد.
نظر شما